Özel Arama

Yeni araştırmaya başladığım bir konudan haberdar etmek istedim sizleri. Konu olarak İnternet Reklamcılığını ve son zamanlarda bolca türeyen İnternet Reklam Ajanslarını seçtim. İnternetin son yıllarda gelişmesi sonucunda ticaret yaşamıda önemli ölçüde internete kaymaya başladı. Önce e-ticaret, b2b ve sektörel ticaret sitelerinde ki büyük potansiyeli gören üretici ve aracı kurumlar internetin sadece www.firmaadi.com.tr gibi bir isim alıp şahşalı bir Flash site yapmaktan ibaret olmadığını anladılar.Artık insanlar Haberleri, gazetelerden degil internetten okuyordu; dizileri, filmleri televizyondan değil internetten izliyorlar. Bu tahminlere birde Türk Telekom tarafından yapılan Adsl Abone sayısının 5 Milyon üzrine geçtiği gibi istatistiki verilerin eklenmesiyle işin ciddiyeti ortaya çıktı. Ancak 5 Milyon üye içinde internet kafeler, apartmanlar yada komşu grupları 1 hat sayılmaktadır, bu rakamlarda işin içine girince ve her ailede 4 kişi yaşadığını düşünürsek, 5 milyon adsl hattından 20 milyon insanın faydalanması gerekmekte. Buna birde burada verdiğimiz Tekil hat kullanan kalabalık grupları kattığımızda ise bu rakam en iyi ihtimalle 40 Milyon kişiyi kapsıyor. Bu iyi ihtimal diyorum çünkü çalıştıgım firmada bir internet hattından tam 47 üzerinde arkadaşımız faydalanmakta. Ayrıca bu arkadaşların hepsinin evindede yine internet hattı bulunmakta. Bizimki orta ölçekli bir firma dersek büyük ölçeklilerin oranını siz tahmin ediniz.

Yani ülkemiz nüfusunun yarısına yakını düzenli olarak internetten faydalanmakta. Böyle bir oranın ( Ticaret dilinde biz bunlara potansiyel müşteri deriz ) internet aleminde gezinmesi firmaların internete ne kadar önem vermesi konusunda bir fikir vermiştir sanırım. 

İnternet verilen önem bakımından ve internet reklamcılığı bakımından dünya ülkelerine oranla ne kadar geride olduğumuz su götürmez bir gerçek. Aslında bu yazım şu anda İnternet Reklamcılığı ve İnternet Reklam Ajansları üzerine ama asıl araştırmanın firmaların internete üzerinden ticarete ve internet reklamcığı hakkında ki fikirleri konusunda yapılması gerekmekte. Zamanla bunun üzerindede yazarım ancak şu anda İnternetten reklam yapayım diyen firmalar acaba İnternet Reklam şirketlerinden umduklarını bulabiliyorlar mı ?  Diyip bu araştırmamın amacını belirlemiş oldum :) yazım bir iki hafta içinde hazır olur. Neden hemen şimdi bu yazının devamına eklemedin diyenlere :) güzel bir yazı olmasını istiyorsak hem ben acele etmemeliyim hemde siz acele etmeyiniz diyorum.

0 yorum


İnternet Reklamcılığı Satış Pazarlama Nedir? Pazarlama Teknikleri İnternette Reklam Google Reklamı